5-korakov DO SPROSTITVE OBRAZA, ODPRAVE ZABUHLOSTI IN PODBRADKA

Si morda tudi ti ena izmed tistih, ki se zjutraj zbudi in čuti kako težko odpre usta, saj je obraz še posebej na področju čeljustnega sklepa zelo napet? Čutiš bolečino na tem predelu? Imaš morda težave s škrtanjem z zobmi ponoči? Ali pa nenehno stiskaš čeljust? Ti utripa? Morda čutiš nemirne oči?

Opažaš, da se ti zadnja tretjina obraza vedno bolj “poveša” in ustvarja videz povešene kože na predelu čeljusti in brade? Ali pa opažaš, da je obraz na čeljustnem predelu zabuhel?

So morda gubice med obrvema vedno bolj izrazite in poglobljene? Vidiš, da je tvoj podbradek vedno bolj opazen in hkrati koža na vratu postaja vedno bolj “ohlapna“?

Vsa opisana stanja so normalen pojav “staranja” in gravitacije, a hkrati pa tudi način našega delovanja, razmišljanja, doživljanja – način življenja. Veliko smo pod stresom, jemo neprimerno hrano, ki nas ne podpira, smo razpršeni na različna področja in imamo visoka pričakovanja – najpogosteje do sebe. Vse to pa je še toliko bolj izrazito, če v našem telesu nimamo vzpostavljenega ravnovesja. Po tradicionalni kitajski medicini je izrednega pomena, da redno skrbimo za ravnovesje in pretočnost notranjih organov. Energetski pretok. Kadar ta pade izven ravnovesja  se nam to mnogokrat pokaže prav na našem obrazu. Torej kaj se dogaja znotraj nas, se vedno kaže navzven, še najbolj izrazito pa se kaže prav na našem obrazu. Po tradicionalni kitajski medicini in teoriji 5-elementov spoznamo, da prav vsak element pripada določenemu organu, le ta pa se kaže na našem obrazu.

Najbolj izrazito se to pokaže, kadar se energetsko delovanje posameznega organa “iztroši” ali je pa njegovo delovanje “preveč delujoče” in to povzroča neravnovesja na našem obrazu. To lahko občutimo kot napetost ali bolečino na posameznem delu obraza, več ali bolj poglobljene gubice, izpuščaje na koži, diskoloracija, hiperpigmentacija, težave s posameznim predelom obraza (npr. oči, ušesa, ustnice, itd..)

Joga obraza skupaj z znanjem tradicionalne kitajske medicine ponuja poglobljeno razumevanje našega obraza, določenih stanj in pa predvsem, da s pravimi vajami in praksami pristopimo čimbolj holistično k pomlajevanju kot skrbi za naše zdravje.

Ko uravnamo eno energijo izmed 5 energij (ali organov), avtomatično vplivamo tudi na boljše delovanje drugega elementa/organa, posledično pa to vpliva, da se nam popravi določeno stanje na obrazu, obraz zaživi, postane bolj pretočen, koža dobi sijaj, hkrati pa znotraj sebe čutimo več vitalne energije.

Tokratna online delavnica bo usmerjena razumevanje povezave obraza z energijo lesa/jeter (teorija 5 elementov) ter konkretne usmeritve kako si pomagati pri odpravi bolečin čeljustnih mišic, se naučimo kako pravilno podpreti naš obraz s podpornim dihanjem, pozicijo jezika, napeti kožo na področju brade in vratu, zmanjšati podbradek in predvsem sprostiti obraz in ustvariti sijočo kožo.

Delavnica bo sestavljena iz 2 delov:

Teoretični, kjer bomo spoznale:

 • kaj vse se skriva pod kožo in kako poskrbeti za njih
 • kje na obrazu se ustvarja največ napetosti in bolečin
 • kaj je bruksizem in zakaj prihaja do škrtanja z zobmi
 • kateri del obraza je najbolj dovzeten za nastanek poglobljenih gubic in se najhitreje stara
 • kaj imata skupnega naš obraz in jetra
 • katere so ključne karakteristike energije lesa/jeter (v naravi in človeku)
 • kateri predel na obrazu in počutju nam nakazuje na padec ravnovesja energije lesa/jeter

Praktični:

 • Sprostitvene tehnike (umiritev živčnega sistema)
 • Močne akupresurne točke podporne za jetra
 • Aktivacija ključnih mišic obraza za (3 močne vaje obrazne joge)
 • Sprostitvena masaža čeljustnih mišic

]Za rezervacijo svojega mesta, oddaj prijavo preko kontaktnega obrazca – KONTAKT, ki ga najdeš v orodni vrstici na spletni strani in se PRIJAVI. Št. mest je omejeno, zato POHITI!

Se že veselim, da se spoznamo!

Tukaj zate, Nataša