Joga obraza je trening obraznih, lobanjskih mišic, kjer z aktivacijo, gibanjem, privzdigovanjem in krepitvijo mišic obraza, vratu, dekolteja, ustvarjamo pomlajen in sijoč videz. Ker je koža pripeta direktno na mišice, postaja tudi ta, vedno bolj napeta, prečiščena in bolj privzdignjena. Zato z jogo obraza dejansko brišemo mišice in ustvarjamo naravni lifting. Je pa ta praksa veliko več kot le fizična vadba obraza. Z jogo obraza povečujemo prekrvavljenost po obrazu in celem telesu. Pripeljemo kisik vse do vrha lobanjskega predela in napolnimo vsako celico z svežim kisikom in vsemi potrebnimi nutrienti. Pravtako pa se pri tem, hitreje in bolj učinkovito sproža proces čiščenja, ki nam omogoča, da strupe čimpreje spravimo ven iz telesa. Seveda to velja tudi za strupe v prenesenem pomenu in se navezujejo na naša čustva. Veliko čustev se predeluje prav preko našega obraza, zato je še bolj ključno, da z redno vadbo, spuščamo vse, kar nam več ne ustreza. Je tudi odlična tehnika oz. prva pomoč pri glavobolih in menstrualnih bolečinah. Je izjeman tehnika za izboljševanje koncentracije in spomina. Joga obraza pomaga pri samopodobi in k temu, da se zaljubimo v točno to kar mi smo – edinstveni.

Joga obraza je primerna praksa, ki se lahko izvaja v vseh starostnih obdobjih. Prej ko začnemo boljše je, ker s tem vplivamo na upočasnjeno “staranje”, saj imamo ozaveščen obraz, obrazne mišice in s tem tudi “kontrolo” nad njimi. Bila sem priča različnim starostnim skupinam žensk, ki so se lotile joge obraza in dosegle neverjetne rezultate. Primerna je za vse generacije, ker skrbi za celostno dobrobit človeka. Tudi za otroke je zelo priporočljiva, saj jih umirja, pomaga pri fokusu, koncentraciji in boljšemu spominu. Predvsem dobrodošla pa je po mojem mnenju tudi za mlada dekleta, kjer jim zelo pomaga pri uravnavanju “ponorelih” hormonov ter tako poskrbijo za bolj čisto kožo. Ko vstopajo v svet odraščanja jim joga obraza pomaga graditi ljubezen do sebe, s tem manj primerjanja s sovrstniki ali “ideali”, ki nam jih vsiljuje družba. Zelo dobro pripomore k dvigu zdrave samopodobe.

Težko je posplošiti, saj je vsaka oseba unikat, ima svoje prednosti in izzive, še posebej pa navade. Po dolgoročnih izkušnjah opažam, da vztrajnost prinaša najboljše rezultate. Je pa seveda res, da se mišice privih 14 dni, ko začnemo z jogo obraza šele privajajo na novo stanje, predvsem pa se sproščajo in počasi aktivirajo. Tako da nekje 5 tednov je obdobje, kjer največ praktikantk izkusi prve večje spremembe (seveda pa se nekatere lahko poznajo že tudi prej) predvsem pa je zelo hitro zaznati spremembe na počutju kot splošnem delovanju. Po 5-tedenih se mišice dobro “zbudijo”, tako da tukaj se pot šele odpre. Možnosti nadgradnje so zares neverjetne.

Področje okoli oči je zelo tanko. Koža je na tem področju za vsaj 20% tanjša. Enako velja tudi za mišice pod njo. Da bi na tem področju lahko videli spremembe, je pomembno, da gradimo postopoma in v smeri, kjer ena mišica podpira drugo. Obraz je zelo majhno področje. Ne glede na to, da imamo kar 57 mišic na obrazu, so te zelo majhne in močno močno prepletene. Zelo vplivajo ena na drugo. Zato je vedno pomembno, da ko želimo doseči rezultate, se lotimo celega obraza, glave in vratu in šele potem delamo na področjih, ki so za nas najbolj kritični. Torej, če povzamem: če se lotimo le krepitvi področja okoli oči, rezultatov žal ne bo. Ker pa se lahko zgodi tudi celo to, da obraza še nimamo pod kontrolo, nam tiste vaje, ki smo jih spoznali za izboljševanje področja okoli oči, pripomorejo k temu, da se nam stanje celo poslabša. Zato vedno svetujem, da se aktivira vse mišice in ne le en predel obraza.

Progam je zastavljen tako, da pridobite vso potrebno znanje, usmeritve predno začnete z izvajanjem vaj. Vodi vas korak po korak in za vsak sklop vaj, ki jih spoznate, razumete kako in zakaj aktiviramo določeno mišico ali sklop mišic. Preko webinar predstavitve, dobite veliko ključnih napotkov in aha momentov, ki vas opremijo, da lahko vadbe (posameznega tedna) opravljate brez težav. Kratki videi vadb so narejeni tako, da vas vodim korak po korak preko kratkega video posnetka, vi mu sledite. Vmes opozarjam na ključne položaje rok, pritisk, dvig mišic, dihanje in vse kar paše zraven. Dobite tudi pdf navodila, ki vodijo korak po korak vsake vaje posebej, tako, da imate podporo na različnih nivojih. Seveda pa sem tudi jaz vedno na voljo, da me vprašate za nasvet, navdih, saj je na voljo zaprta FB skupina, ki to omogoča. Sem tudi na voljo, da se mi posnamete med samo vadbo, mi pošljete in vam jaz z veseljem pogledam in podam morebitne predloge za izboljšavo.

Joga obraza je kot vsaka druga praksa (joga, pilates, telovadba) izredno dobrodošla za vsakogar. Praktično ni omejitev za zdravega človeka. Ker pa seveda ne poznam vašega zdravstvenega stanja, v primeru, da sami niste sigurni, se posvetujete z osebnim zdravnikom. Jogo obraza sama odsvetujem le v primeru nosečnosti (prve 3-mesece) in sicer le zaradi tega, ker so vaje zelo močne, da ne bi povzročile vrtoglavice nosečnici.

Imaš kakšno vprašanje zame? Ne čakaj in stopi v stik z mano.

Kontaktiraj me