5 Dejstev, Zaradi Katerih Se Hitreje Staramo – In Kako Joga Obraza Lahko Pomaga

Ali si vedela, da se lahko hitreje staramo zaradi dnevnih navad in nezavednih dejanj? Marsikaj lahko vpliva na proces staranja, vendar pa se na nekatere dejavnike dejansko lahko vpliva. V tem članku bova raziskali pet ključnih dejstev, ki lahko pospešijo proces staranja, in kako lahko joga obraza postane tvoj zaveznik v ohranjanju mladostnega videza.

  1. Napačna Drža

Slaba telesna drža ne vpliva le na naše telo, ampak ima tudi neposreden vpliv na naš obraz. Pogosto sedenje s sključenim hrbtom lahko vodi do povešene kože in nastanka gubic na obrazu. Joga obraza vključuje vaje, ki krepijo mišice v vratu, obrazu in vratni hrbtenici, kar lahko izboljša držo ter zmanjša negativne učinke slabe drže.

  1. Dihanje Skozi Usta

Dihanje skozi usta namesto skozi nos lahko vodi do izsušitve kože in pospešenega procesa staranja. Nosno dihanje omogoča filtracijo zraka, vlaženje ter ohranja pravilno ravnovesje v telesu. Joga dihalne tehnike (pranayama) lahko pomaga krepiti dihalne mišice, spodbuja pravilno dihanje in izboljšujejo cirkulacijo, kar vpliva na zdravje kože.

  1. Nenadzorovana Mimika Obraza

Vsakodnevno izražanje čustev skozi obrazne mišice prispeva k nastanku gubic. Joga obraza vključuje različne vaje za krepitev mišic obraza ter tehnike sproščanja, ki pomagajo zmanjšati napetost v obraznih mišicah. Z rednim izvajanjem teh vaj lahko zmanjšamo videz gubic ter ohranimo prožnost kože.

  1. Premalo Uživanje Trde Hrane

Krepiti čeljustne mišice je ključno za ohranjanje čvrstosti kože v predelu obraza. Premalo uživanja trde hrane lahko privede do oslabelosti čeljustnih mišic in s tem do povešanja kože ter nastanka gubic. Vaje joge obraza, ki vključujejo gibanje čeljusti, lahko pomagajo krepiti te mišice in ohranjati mladosten videz obraza.

  1. Pozabljamo na Mišice Obraza

Na obrazu imamo več kot 50 mišic, ki jih velikokrat spregledamo pri vadbi. Joga obraza se osredotoča prav na te mišice, ponuja pa različne vaje, ki jih lahko vključimo v vsakodnevno rutino. Redno treniranje mišic obraza z jogo lahko pripomore k ohranjanju čvrste, elastične kože ter zmanjša videz gubic.