3 ključni KORAKI do SIJOČEGA obraza

Naš obraz je sestavljen iz različnih nivojev, ki tvorijo obrazno formo. Prvo kar opazimo na obrazu je seveda naša koža. Koža je sestavljena iz več slojev. Najprej je povrhnjica nato usnjica in podkožje. V področju usnjice se nahaja veliko pomembnih sistemov , kot so npr. limfni sistem, krvni sistem, živčevje, matične celice, kolagenska vlakna, elastin itd. Naše podkožje pa hrani tudi maščobna tkiva, ki so pomembna, za uravnavanje temperature telesa.

Seveda pa se tukaj ne končajo pomembni nivoji našega obraza. Ena najbolj pomembnih nivojev, ki pomembno vplivajo na izgled našega obraza pa so prav mišice obraza.

Na obrazu imamo kar 57 mišic + dodatna mišica jezika, ki spada pod del obraznih mišic. Vse te mišice so med seboj izredno prepletene, nekatere zelo majne a dejstvo je, da močno vplivajo ena na drugo.

Koža je pripeta direktno na mišico, zato glede na to v kakršnem stanju je mišica obraza, bo le to vplivalo tudi na stanje kože prej ali slej. Kar pomeni, da ko skrbimo in treniramo mišice obraza, avtomatsko poskrbimo tudi za zdrav in lepši videz kože.

3 najbolj pomembni koraki, do sijočega obraza so:

  • Lifting in polnjenje obraznih mišic
  • Sproščanje obraznih mišic
  • Uporaba kvalitetne naravne kozmetike za vlaženje in/ali nahranitev kože

Če želimo čim dlje ohranjati vitalnost ter sijoč in mladosten obraz, je pomembno, da se zavedamo, negovanja vseh nivojev našega obraza.